• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "Na vijf jaar mag Maaseik toch nog eens de beker winnen?"

  Zondagnamiddag strijden Roeselare en Maaseik in een traditionele finale voor de beker in het Sportpaleis van Antwerpen. Sporza peilt bij bondscoach Vital Heynen naar zijn verwachtingen.

  Omdat Roeselare de voorbije weken hier en daar wat steekjes heeft laten vallen - zo verloor het onder meer van Maaseik (3-0) en vorige week thuis van Aalst (1-3) - lijken de kansen van Maaseik met stip gestegen.

  Vital Heynen, coach van de Duitse club Friedrichshafen en bondscoach van België, blikt voor Sporza vooruit op de wedstrijd. 

  "Ik werk op dit moment in Duitsland, dus is het wat veraf, maar ik zie dat Roeselare het heel knap gedaan heeft om de favorietenrol naar Maaseik door te schuiven", zegt Heynen.

  "Roeselare heeft een aantal keer verrassend verloren, waardoor Maaseik momenteel wat meer in the picture staat. Maar wie favoriet is, maakt niet uit. Een bekerfinale valt niet te voorspellen."

  Hoe valt de plotse wisselvalligheid van Roeselare te verklaren? Heynen: "Je kunt eens een wedstrijd niet voluit gaan, maar na drie nederlagen gaat elke speler twijfelen. Ik ben dus heel nieuwsgierig hoe Roeselare aan de bekerfinale zal beginnen. De eerste set zal cruciaal zijn."

  "Want je kunt al eens een beetje zand in de ogen van je tegenstanders proberen te strooien, soms strooi je te veel zand en komt het in je eigen ogen terecht. Dat is misschien het probleem momenteel in Roeselare."

  "Ik houd er niet van om te liegen"

  "Het geloof bij Maaseik is zeer groot. Dat is al jaren niet meer zo geweest", besluit Heynen. "Gevoelsmatig ben ik voor Maaseik, maar als bondscoach kan ik het even goed hebben dat Roeselare wint. Kijk: ik ben 20 jaar in Maaseik aan de slag geweest en ik houd er niet van om te liegen, dus mag Maaseik na vijf jaar nog eens winnen. Roeselare heeft de voorbije jaren al veel te veel gewonnen (lacht). Maaseik als winnaar zou het beste zijn voor het Belgische volleybal."