• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Uitgestoken tong kost Van Persie 3 matchen na verhitte topper

  Van Persie jende Ozyakup na zijn doelpunt.

  Robin van Persie mag drie matchen niet in actie komen voor Fenerbahçe. Hij stak in het bekerduel tegen Besiktas zijn tong uit naar de thuisfans. Een ongeoorloofde provocatie, zo vindt de Turkse bond.

  De achtste finale tussen Besiktas en Fenerbahçe, twee rivalen uit Istanbul, stond bol van de incidenten. Robin van Persie lag een hele match in de clinch met de in Nederland geboren Turk Ozyakup.

  Toen Van Persie in de slotfase het doelpunt van de overwinning maakte, ging hij Ozyakup ook nog eens ostentatief jennen. Van Persie stak bovendien zijn tong uit naar de Besiktas en hiermee was de maat vol voor de Turkse bond: 3 matchen schorsing en 5.000 euro boete voor de Nederlander.

  Ook Besiktas, de leider in de competitie, kwam niet ongeschonden uit het duel. Dusko Tosic kreeg rood en moet 4 matchen brommen, coach Senol Günes vloog naar de tribune. Besiktas moet ook een match zonder publiek spelen.