• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk en Sassuolo kopen samen minibus voor slachtoffertjes aardbeving

  Een mooi moment voor de match.

  Genk speelde gisteren niet tegen Sassuolo, maar scoorde wel met een mooi gebaar. De club zamelde tijdens de heenwedstrijd geld in na de aardbeving in Italië door 1 euro per verkocht ticket weg te schenken. Daarmee kocht Genk nu een busje zodat voetballertjes uit het getroffen gebied toch kunnen gaan trainen.

  Op 25 augustus werd het centrum van Italië getroffen door een zware aardbeving. Er vielen 241 doden en talloze mensen verloren hun huis. Samen met Sassuolo, tegenstander in de Europa League, besloot Genk actie te ondernemen.

  Concreet stond Genk 1 euro per verkocht ticket voor de match tegen Sassuolo af. De Italiaanse ploeg organiseerde een soortgelijke inzamelactie tijdens haar Europese matchen. Met het ingezamelde geld werd een busje gekocht. Zo kunnen de kinderen opgehaald worden om te voetballen op velden die gespaard werden door de aardbeving.

  Gisteren voor de wedstrijd kwamen de twee clubs samen om het busje te overhandigen.