• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mercedes zoekt opvolger van Rosberg met advertentie in autoblad

  De advertentie van Mercedes in Autosport Magazine.

  Formule 1-renstal Mercedes heeft een humoristische advertentie in Autosport Magazine geplaatst om een opvolger te zoeken voor Nico Rosberg. De Duitser kondigde vorige week, enkele dagen na zijn wereldtitel, verrassend zijn afscheid van de autosport aan.

  "Er is een vacature vrijgekomen voor de positie van rijder", zegt de advertentie. "Als deel van een reizend team zul je verantwoordelijk zijn voor het stuur van een Formule 1-auto op racecircuits tijdens testen en Grote Prijzen."

  Mercedes zoekt "een gemotiveerd iemand met een sterke honger naar succes. Vaardigheden als sturen, remmen en vooral gas geven zijn pluspunten, net als een FIA-superlicentie hebben".

  Daarnaast moeten kandidaten communicatief sterk zijn en extreem veel geduld met de media kunnen oefenen. Zelf biedt Mercedes "een riant loon, een levensverzekering, particuliere medische dekking en een bedrijfswagen".

  AMG Petronas Mercedes F1 plaatst wel vaker vacatures in het Britse magazine voor functies binnen het team. Hoewel het duidelijk is dat het deze keer om een grap gaat, publiceerde de Duitse renstal veiligheidshalve geen contactgegevens.

  Neemt de Duitser Wehrlein het zitje van Rosberg over?

  Inmiddels lijkt de kans groot dat Rosberg bij Mercedes opgevolgd zal worden door zijn landgenoot Pascal Wehrlein. Die 22-jarige Duitser van Mauritiaanse afkomst is sinds 2014 als testrijder actief bij het team.

  Dit seizoen werd hij als wedstrijdrijder uitgeleend aan het Britse Manor Racing en scoorde hij in Oostenrijk zijn eerste WK-punt. Andere namen die circuleren om het tweede zitje naast dat van de Brit Lewis Hamilton in te nemen, zijn die van Fernando Alonso (McLaren), wereldkampioen in 2005 en 2006, en van de 27-jarige Fin Valtteri Bottas (Williams).

  Tweets: