• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Video: Vanthoor crasht zwaar in China maar wint toch

  Voor Vanthoor stond de wereld even op zijn kop.

  Onze landgenoot Laurens Vanthoor heeft in China de World Cup voor GT-auto's gewonnen. Hij ging overkop in een incidentrijke race, maar werd toch uitgeroepen tot winnaar. "Dit is gek. Ik zal terugkomen om hier op een "echte" manier te winnen", schreef hij op Twitter.

  Vanthoor had de snelste chrono neergezet in de kwalificaties en mocht vanop de pole van start gaan. Hij schoot prima uit de startblokken en hield zijn koppositie vast. Maar al in de eerste ronde moest de safety car uitrijden.

  De organisatoren legden de race lange tijd stil om herstellingswerkzaamheden aan het parcours uit te voeren, waardoor er bij de herstart nog amper 18 minuten gereden moesten worden. Vanthoor moest zijn eerste plaats afstaan aan de Amerikaan Earl Bamber. In een duel met de Porsche van Bamber raakte onze landgenoot een boordsteen, waarop zijn wagen achterwaarts overkop ging.

  Door zijn hoge snelheid gleed Vanthoor nog honderden meters over zijn dak voor hij tot stilstand kwam. Hij kon zelf uitstappen en kwam met de schrik vrij.

  Na de crash van Vanthoor werd de race opnieuw stilgelegd en niet meer herstart. Bamber lag op kop, maar kreeg voor een verkeerde start vijf seconden straftijd aangesmeerd. Daardoor werd Vanthoor uitgeroepen tot winnaar van de stratenrace in Macau.

  De spectaculaire crash van Vanthoor:

  De reactie van Vanthoor op Twitter:

  Vorige week zond Canvas een reportage uit over Laurens Vanthoor. Je kan de aflevering van Asfalt hier herbekijken.