• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Profrenners over Dekker: "Waarheid, maar nu is dat ondenkbaar"

  "Iemand als Dekker moeten we zo snel mogelijk vergeten."

  De onthullingen van Thomas Dekker hebben gisteren nogal wat stof doen opwaaien. Hoe reageert de jongere generatie Belgen op de rauwe verhalen van Dekker? "Altijd maar dingen uit het verleden oprakelen, hoeft ook niet", zegt Tiesj Benoot.

  Keukeleire: "Zou erg zijn als heel het peloton destijds zo was"

  Jens Keukeleire was wel wat geschrokken toen hij passages uit het boek van Dekker te zien kreeg. "Links en rechts hoorde je wel wilde verhalen, maar wat Dekker vertelt, spant de kroon", zegt de Belg van Orica-BikeExchange.

  "Dekker is natuurlijk ook een apart geval. Hij heeft zelf verteld dat hij aan zelfdestructie leed en dat hij daar heel vatbaar voor was. Het zou erg zijn als heel het peloton in die tijd was zoals Dekker."

  Benoot: "Ik probeer er niet lang bij stil te staan"

  • Tiesj Benoot (Lotto-Soudal): "De onthullingen van Dekker zijn geen reclame voor de wielersport. Het is goed dat mensen de waarheid weten, maar altijd maar dingen uit het verleden oprakelen, hoeft ook niet. Het is niet plezant om die verhalen te horen. Ik probeer er niet lang bij stil te staan. We weten ondertussen wel allemaal dat het vroeger niet al te schoon was."
  • Julien Vermote (Etixx-Quick Step): "Thomas zal wel de waarheid verteld hebben. Hij beschrijft de trieste realiteit van 10 jaar geleden. Er zullen nu wel weer allerlei oordelen geveld worden over het wielrennen in het algemeen. Maar door zijn boek concludeer je als renner dat de wielersport enorm veranderd is in 10 jaar tijd. Veel zaken die hij vertelt, zijn nu ondenkbaar."

  Zico Waeytens (Giant-Alpecin) liet zijn licht schijnen op Twitter

  Dekker: "Het is geen boek waar je heel trots op kan zijn"

  Video player inladen ...