meest recent

Witsel na uitschakeling in Russische beker: "Dikke sorry aan onze fans"

do 27 oktober 2016 22:03
Witsel (archieffoto) excuseerde zich voor de 4-0.
Het bekerverhaal van Zenit is in de 1/8e finales abrupt geëindigd. De ploeg van de Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel verloor met zware 4-0-cijfers van Anzji. In een tweet na de wedstrijd verontschuldigde Witsel zich bij de Zenit-supporters voor de uitschakeling.

Zenit begon op een zwaar veld met Lombaerts in de basis en Witsel op de bank. De thuisploeg paste zich het beste aan aan de zware omstandigheden, met enkele goeie kansen in de beginfase tot gevolg.

Net voor het halfuur was het een eerste keer prijs. Zenit verdedigde allesbehalve doortastend na een splijtende pass en aan de tweede paal prikte Gasanov de 1-0 tegen het net.

In de rust kreeg Witsel te horen dat zijn inbreng in het middenveld meer dan wenselijk was. Met hem erbij begon Zenit beter te draaien, maar de bal wilde er niet in. Toen doelman Kerzjakov iets voor het uur rood kreeg omdat hij een tegenstander neerhaalde (of zou neergehaald hebben), moest Zenit met zijn tienen voort, het begin van het einde.

Anzji profiteerde optimaal van het overtal en telde Zenit koelbloedig uit. Boedkovski aaide een goeie cross vanaf de flank in doel en na een draak van een terugspeelbal scoorde dezelfde Boedkovski de 3-0. Elf minuten voor tijd dikte Berisja aan tot 4-0. In de slotfase vielen nog twee rode kaarten: één aan elke kant.

"Het is een verdiende overwinning voor Anzji", zei Zenit-coach Lucescu. "Ze speelden agressiever en met meer ambitie. Na de uitsluiting van onze doelman was het voorbij, al zou ik die fase waarin hij uitgesloten werd nog eens willen terugzien. We verloren onze kalmte en organisatie en begonnen defensieve fouten te maken, wat ongewoon is voor ons. Dit is een zeer jammerlijk resultaat."