• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zo begint een voetbalderby in Argentinië

  In Argentinië heb je de strijd tussen River Plate en Boca Juniors, maar je hebt ook het geladen duel tussen Rosario Central en Messi's favoriete club Newell's Old Boys. Die laatste twee stonden zondag tegenover mekaar. Vooral de entree van de spelers was indrukwekkend.

  Confetti, vlaggen, rookgordijn...

  Rosario Central speelde voor eigen publiek. Dat hebben de spelers geweten. De thuisfans verwelkomden hun helden met tonnen confetti, tientallen vlaggen, een reuzemascotte, een rookgordijn en luide gezangen.

  Doelpunt Maxi Rodriguez

  Helaas voor de supporters van Rosario verloren ze de derby. Newell's Old Boys kwam met 0-1 winnen in het Estadio Gigante de Arroyito. Maxi Rodriguez (ex-Liverpool en -Atletico) maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

  Jeugdclub Lionel Messi

  Lionel Messi komt uit Rosario. De sterspeler van Barcelona begon zijn carrière bij de jeugd van Newell's Old Boys. De club maakt zich sterk dat Messi ooit terugkeert naar zijn grote liefde.