• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA straft Spaanse bond voor inbreuken op transfers minderjarigen

  De FIFA kreeg de FIFA in het vizier bij een onderzoek naar Real Madrid.

  De Spaanse voetbalbond moet 220.000 Zwitserse frank (203.000 euro) betalen aan de FIFA omdat het de internationale transferregels voor U18-spelers niet goed handhaaft. De wereldbond pakte eerder al de topclubs Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid aan over de materie.

  Barcelona mocht in 2015 geen nieuwe spelers aantrekken, omdat het zich niet correct had gedragen bij het afsluiten van internationale deals met jeugdspelers. De Madrileense clubs hangt eenzelfde transferverbod boven het hoofd. Maar zowel Real als Atletico vecht de sanctie aan bij het internationaal sporttribunaal TAS.

  De Spaanse bond kwam in het vizier bij het onderzoek naar Real en Atletico. Daaruit bleek dat ook de RFEF zijn zaakjes niet op orde heeft. De RFEF moet 203.000 euro betalen en krijgt zes maanden de tijd om een betere controle op de naleving van de regels in te voeren.

  De FIFA verbiedt clubs om minderjarige buitenlanders (voor Europeanen is de leeftijdsgrens verlaagd naar 16 jaar) te recruteren, tenzij onder bepaalde voorwaarden.