• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Toch spektakel in F1: Hollywoodster drinkt uit schoen en Verstappen zorgt voor paniek

  Gerard Butler moest de kelk tot op de bodem ledigen.

  Met een 1 en 2 voor Hamilton en Rosberg leek de GP van de VS op papier weer een saaie bedoening. Toch versierden onder meer Ricciardo en uiteraard Verstappen de show.

  Gerard Butler kan niet weerstaan aan de "Shoey"

  Het is bekend dat Daniel Ricciardo zijn overwinningen in de Formule 1 viert met een slokje champagne uit zijn eigen schoen, een "Shoey". In Austin werd de Australiër "maar" derde, maar toch werd de bezwete pantoffel op het podium bovengehaald.

  Gerard Butler, de Hollywoodacteur die onder meer bekend is van de films 300 en Olympus Has Fallen, deed de interviews op het podium en hij moest het ontgelden.

  "De wedstrijd was niet zo opwindend, maar hopelijk maakt dit wat goed", zei Ricciardo. "Ik vernam dat Mr. Butler geen alcohol drinkt, maar misschien kan hij wel wat Red Bull drinken uit mijn schoen."

  Butler kon uiteraard geen kant meer op, siste nog "Ik haat je" naar Ricciardo, maar zette dan toch de schoen aan zijn lippen. Toen hij vervolgens theatraal neerzeeg, speelde Ricciardo het toneeltje perfect mee. "Dokter! Dokter!"

  Verstappen doet zijn mecaniciens een hoedje schrikken

  Max Verstappen zal de GP van de Verenigde Staten wellicht snel willen vergeten. De Nederlandse waaghals haalde de finish niet, maar ook daarvoor zorgde hij al voor chaos.

  Verstappen besloot op eigen initiatief de pits binnen te rijden, maar verraste daarmee zijn team, dat in allerijl uit de boxen stormde om nog te redden wat er te redden viel.

  Verstappen nam achteraf de schuld op zich. "Ik had het verkeerd begrepen en ze waren natuurlijk niet klaar voor mijn pitstop. Dat is jammer, maar het heeft het resultaat niet beïnvloed."