• home
 • video
 • pas verschenen

  Ricciardo is lachende derde in dramatische GP voor Mercedes

  Ricciardo profiteert van problemen bij Mercedes.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Daniel Ricciardo heeft de Grote Prijs van Maleisië gewonnen. De Australiër profiteerde van pech voor de twee Mercedessen om naar de overwinning te rijden. Zijn teammaat Max Verstappen werd tweede, Nico Rosberg werd onverhoopt derde en is zo nog de winnaar van het weekend in de WK-stand.

  De eerst bocht zorgde meteen voor opschudding. Sebastian Vettel was goed vertrokken en probeerde het onderste uit de kan te halen door onderdoor te duiken bij Max Verstappen. Maar de Duitser nam daarbij te veel risico en raakte de bolides van Verstappen en Rosberg.

  Verstappen ontsnapte aan grote problemen, maar hetzelfde kon niet gezegd worden van Vettel en Rosberg. Rosberg spinde over het circuit en moest meteen van helemaal achteraan aan een inhaalrace beginnen. Voor Vettel zat de race er helemaal op omdat zijn voorwiel afbrak.

  Hamilton zag het allemaal gebeuren in zijn achteruitkijkspiegel. Hij stapelde de snelste rondes op en bouwde soeverein zijn eerste plaats uit. Ver achter hem had Rosberg geen andere keuze dan te blijven strijden in de hoop nog wat punten te sprokkelen voor de WK-stand. Halfweg de race reed hij op de vijfde plaats.

  Alles onder controle voor Hamilton, tot op 15 ronden voor het einde. Opeens kwamen er vlammen uit de motor van de Brit. Hamilton (foto) wist meteen hoe laat het was en sloeg zijn handen teleurgesteld voor zijn vizier.

  Opeens duelleerden de Red Bulls van Ricciardo en Verstappen voor de overwinning. Verstappen drong aan, maar hield het zuiver en nam geen overdreven risico's. Ricciardo hield stand en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Achter de Red Bulls deed Rosberg een onverwachts goede zaak in de WK-stand door nog derde te worden.

  Hamilton: "Iemand is me antwoorden verschuldigd"

  Lewis Hamilton was uiteraard zwaar teleurgesteld na zijn opgave. "Enkel met mijn motoren is iets aan de hand. Dit voelt gewoon niet goed aan", zei de Brit.

  "Het was een gloednieuwe motor. Het is gewoon vreemd. We hebben zoveel motoren, maar enkel de mijne laten het afweten. Iemand is me antwoorden verschuldigd. Ik weet dat we het in ons hebben, maar wie weet wat mijn volgende motoren zullen doen." 

  Uitslag GP Maleisië
  1.Daniel RicciardoRed Bull1u37'12"
  2.Max VerstappenRed Bull2"443
  3.Nico RosbergMercedes25"516
  4.Kimi RaikkonenFerrari28"785
  5.Valtteri BottasWilliams-Mercedes1'01"582
  6.Sergio PerezForce India1'03"794
  7.Fernando AlonsoMcLaren1'05"205
  8.Nico HulkenbergForce India1'14"062
  9.Jenson ButtonMcLaren1'21"816
  10.Jolyon PalmerRenault1'35"466
  11.Carlos SainzToro Rosso1'38"878
  12.Marcus EricssonSauber+ 1 ronde
  13.Felipe MassaWilliams 
  14.Daniil KvijatToro Rosso 
  15Pascal WehrleinManor 
  16.Esteban OconManor 
  F1-eindstand 2016
   rijderteampunten
  1.Nico Rosberg (Dui)Mercedes385
  2.Lewis Hamilton (GBr)Mercedes380
  3.Daniel Ricciardo (Aus)Red Bull256
  4.Sebastian Vettel (Dui)Ferrari212
  5.Max Verstappen (Ned)Red Bull204
  6.Kimi Räikkönen (Fin)Ferrari186
  7.Sergio Perez (Mex)Force India101
  8.Valtteri Bottas (Fin)Williams85
  9.Nico Hülkenberg (Dui)Force India72
  10.Fernando Alonso (Spa)McLaren54
  11.Felipe Massa (Bra)Williams53
  12.Carlos Sainz Jr. (Spa)Toro Rosso46
  13.Romain Grosjean (Fra)Haas29
  14.Daniil Kvijat (Rus)Toro Rosso25
  15.Jenson Button (GBr)McLaren21
  16.Kevin Magnussen (Den)Renault7
  17.Felipe Nasr (Bra)Sauber2
  18.Jolyon Palmer (GBr)Renault1
  19.Pascal Wehrlein (Dui)Manor1
  20.Stoffel VandoorneMcLaren1
  .Pastor Maldonado (Ven)Renault0
  .Marcus Ericsson (Zwe)Sauber0
  .Esteban Gutierrez (Mex)Haas0
  .Rio Haryanto (Ind)Manor0