• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische medaillewinnaar Timmers eindigt 3e in zijn 1e race sinds Rio

  Timmers zwom in Rio nog naar een zilveren plak.

  Op de 100 meter vrije slag is Pieter Timmers 3e geëindigd tijdens de wereldbekermanche in Peking (kortebaan). "Mijn vormpiek lag in Rio", reageerde Timmers na afloop van de finale.

  Op de voorbije Olympische Spelen (foto) beleefde Pieter Timmers een gloriemoment met een zilveren medaille in het koningsnummer, de 100 meter vrije slag.

  Nu exact 50 dagen later kwam onze landgenoot opnieuw in actie, in de wereldbekermanche in Peking (kortebaan). Timmers tikte op datzelfde nuller als derde aan met een tijd van 47"22, ruim boven zijn Belgisch record (46"61). De zege was voor de Rus Vladimir Mozorov (45"99), voor de Japanner Katsumi Nakamura.

  "Mijn vormpiek lag in Rio", reageerde Timmers op zijn 3e plaats in Peking. "Na mijn medaille was mijn agenda helemaal volgeboekt. Daarom heb ik nu niet kunnen doortrainen." Morgen is Pieter Timmers nog aan de slag op de 50 meter en de 200 meter vrij.