• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch zwemkampioen Manaudou wordt handballer

  Florent Manaudou speelde handbal in zijn jeugd.

  De Franse zwemtopper Florent Manaudou is toe aan een nieuwe uitdaging. Die denkt hij in het handbal gevonden te hebben. Manaudou traint sinds kort mee met de Franse eersteklasser Aix-en-Provence.

  Florent Manaudou is al enkele jaren de vaandeldrager van het Franse zwemmen. Op de Spelen van Londen won hij goud op de 50m vrije slag, in Rio deed hij daar twee zilveren bovenop, opnieuw op de 50m vrij en in de estafette.

  Maar nu wil de 25-jarige Manaudou zijn carrière een nieuwe wending geven. Manaudou speelde in zijn jeugdjaren handbal en wil zich nu opnieuw op deze sport werpen.

  "Mijn enige ambitie is om mijn uiterste best te doen en op een andere manier plezier te scheppen in de sport", zegt Manaudou.

  "De voorbeelden van mijn zus Laure, Yannick Agnel en de betreurde Camille Muffat hebben me afgeraden om abrupte beslissingen te nemen of vreugdeloos voort te doen om de verkeerde redenen."

  Manaudou traint voorlopig mee met het tweede elftal van Aix-en-Provence en dat bevalt hem heel goed. "Ik ben veel te snel overgestapt van deze teamsport naar het zwemmen."

  Manaudou zal het handbal voorlopig wel blijven combineren met het zwemmen, maar hij zal zijn trainingsarbeid in het zwembad wel op een lager pitje zetten.