• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België mag nu ook EK indoorhockey 2018 organiseren

  De Indoor Red Lions staan zestiende op de wereldranglijst.

  Na het EK hockey in 2019 mag de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) in 2018 ook het EK indoorhockey organiseren. Zo wil het de sport in België en internationaal groot maken.

  De Red Lions veroverden in 2013 de Belgische harten op het EK in Boom. De hockeymannen wisten voor het eerst een ticket voor de finale te veroveren en mochten met zilver pronken voor het thuispubliek.

  De KBHB hoopt een gelijkaardig succesverhaal te schrijven met de organisatie van het 'EuroHockey Indoor Championship Men' en het 'EuroHockey Indoor Championship II Women'.

  "Ook het indoorhockey kent in België de laatste jaren een enorme boost", klinkt het. "De KBHB heeft dan ook ambitieuze plannen om deze heel aantrekkelijke en spectaculaire sport in België en internationaal groot te maken."

  De Indoor Red Lions staan momenteel zestiende op de wereldranglijst. De Indoor Panthers prijken op de tiende plek.

  Het EK voor mannen wordt in principe van 14 tot en met 14 januari 2018 gehouden, dat voor de vrouwen (divisie II) van 19 tot en met 21 januari. Een exacte locatie is er nog niet.

  Ook in 2019 is België het EK-gastland

  In 2019 is België ook al gastheer voor het EK (outdoor) voor mannen en vrouwen. De Belgische kandidatuur kreeg de voorkeur op het dossier dat de Duitse hockeybond indiende. Het wordt de derde keer dat België het EK mag organiseren. Waar het toernooi zal plaatsvinden is nog niet zeker.