• home
 • video
 • pas verschenen

  Scott wint in de Finn-klasse zijn eerste olympische titel in het zeilen

  Giles Scott vult een leemte in zijn palmares op.

  Giles Scott heeft de gouden medaille in de Finn-klasse van het zeilen gewonnen. De 29-jarige Brit begon als leider aan de medaillerace en had aan een tweede plaats genoeg om zich te verzekeren van de olympische titel. De Sloveen Zbogar is tweede. De Amerikaan Caleb Paine was goed voor brons.

  Titelverdediger Ben Ainslie nam niet deel aan de Spelen in Rio en dus lag de weg voor Giles Scott naar een eerste olympische titel open. Scott won al vier wereldtitels in deze discipline, enkel een olympische titel ontbrak nog op zijn palmares.

  De 29-jarige Brit won drie van de tien wedstrijden en had aan een tweede plaats in de medaillerace genoeg om het goud te pakken. Met 53 strafpunten had hij een ruime voorsprong op de Sloveen Vasilij Zbogar (83 strapunten) en de Amerikaan Caleb Paine (97 punten).

  Het podium:

  1. Giles Scott (Gbr) - 53 punten
  2. Vasilij Zbogar (Svn) - 83 punten
  3. Caleb Paine (VS) - 97 punten