• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse volgt zichzelf op als olympisch kampioene dressuur

  De Britse combinatie stak ver boven de concurrentie uit.

  Charlotte Dujardin heeft haar olympische titel in de dressuur verlengd. Ze behaalde 93,857 procent, bijna vijf procentpunten hoger dan de Duitse Werth, die zilver won.

  Charlotte Dujardin moest zich vrijdag in de dressuurcompetitie voor landenteams nog tevreden stellen met zilver, nadat de Duitse ruiters revanche hadden genomen voor hun verlies in Londen. In die teamcompetitie liet Dujardin de hoogste individuele score optekenen en ging als favoriete de finale in.

  Op haar paard Valegro, waarmee ze in 2012 voor eigen volk olympisch kampioene werd, kreeg ze een score van 93,857 procent voor haar dressuuroefening, met voorsprong de hoogste score op dat moment. Ook de vier combinaties na haar konden Dujardin niet meer bedreigen en zo verlengde de Britse haar titel met glans.

  uitslag individuele finale dressuur
  1Charlotte Dujardin/Valegro (GBr)93,857
  2Isabell Werth/Weihegold Old (Dui)89,071
  3Kristina Broring-Sprehe/Desperados FRH (Dui)87,142