Team USA heeft handen vol met Servië, maar blijft ongeslagen

za 13 augustus 2016 08:45
De Verenigde Staten blijven na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen.
De Verenigde Staten hebben op de Olympische Spelen in Rio hun vierde overwinning op rij geboekt. Team USA versloeg vice-wereldkampioen Servië met de nodige moeite (94-91) en plaatste zich voor de kwartfinales.

De Verenigde Staten lieten, in tegenstelling tot hun voorgaande partijen, een verschroeiend tempo optekenen in het begin van de wedstrijd. De aanwezige fans genoten zichtbaar van deze machtsvertoning en in een mum van tijd klommen de NBA-sterren naar 23-5.

Servië kreunde, maar knabbelde mondjesmaat aan zijn achterstand. Servisch bondscoach Aleksandar Đorđević stelde tactisch bij en het loonde, want zijn spelers kregen bij momenten vleugels. Stand halfweg: 50-41.

Na de rust was de partij in evenwicht. Servië mocht komen, maar Team USA sloeg toe wanneer het moest. Net als tegen Australië was ook nu Carmelo Anthony hofleverancier met een resem driepunters.

Met een 70-60-tussenstand in het voordeel van de Amerikanen gingen we het laatste kwart in. Maar al snel merkte Servië dat er kansen lagen en onder impuls van Miloš Teodosić naderde het tot op 4 punten.

De VS leek uiteindelijk de wedstrijd simpel te gaan uitspelen, al kwam het in het absolute slot nog goed weg toen Bogdan Bogdanović een unieke kans onbenut liet. Eindstand: 94-91.