Tan weert zich tegen Wang, maar kraakt in set drie

  Tan speelde goed mee met de Amerikaanse Wang, maar verloor toch.

  0 / 0

  Tan speelde goed mee met de Amerikaanse Wang, maar verloor toch.

  Lianne Tan heeft haar eerste groepswedstrijd in het badmintontoernooi verloren. De Amerikaanse Wang was in drie sets te sterk voor onze landgenote: 21-17, 20-22 en 21-14. Morgen speelt Tan tegen de Chinese olympische kampioene haar tweede wedstrijd.

  Wang staat op de wereldranglijst 31 plaatsen hoger gerangschikt dan Tan en dat was in het begin van de eerste set ook duidelijk.

  Het tempo van de Amerikaanse lag hoger dan dat van onze landgenote en ze bracht alle ballen van Tan terug over het net. Wang liep al snel uit tot 11-4 en trok die lijn min of meer door tot het einde van de set: 21-17.

  Een heel ander verhaal in set twee. Tan begon als door een wesp gestoken en stond in geen tijd 0-5 voor. Wang maakte iets meer fouten, maar kwam toch opnieuw terug. Na een spannend slot ging de set toch naar onze landgenote: 20-22. 

  Een tikje voor Wang, maar daar lag de Amerikaanse niet lang wakker van. Ze bleef Tan onder druk zetten en die had het geluk niet aan haar zijde. De shuttle viel telkens goed voor Wang en ze liep uit tot 15-11. 

  Tan kon het hoge tempo van Wang niet meer volgen en moest de rol volledig lossen op het einde van de derde set. Ze probeerde het te forceren, maar mikte de shuttle telkens naar de verkeerde kant van de lijn. 21-14 voor Wang en wedstrijd gespeeld.

  Tan, bezig aan haar tweede Olympische Spelen, neemt het morgen in haar tweede groepswedstrijd op tegen de Chinese Li Xuerui, de olympische kampioene.

  Tan: "Mijn foutenlast lag te hoog"

  "Het was een bijzonder zware wedstrijd", zegt Lianne Tan. "We zijn twee kleine speelsters, dus waren er heel wat rally's (gemiddeld 13 slagen per punt, met een maximum van 39 slagen, red). Op het einde ging ik fysiek onderuit."

  "Ik ben vooral teleurgesteld omdat ik mijn eerste wedstrijd hier wou winnen. Daar heb ik ook de kansen voor gehad, maar door de wind lag mijn foutenlast te hoog. Daar moet ik de volgende wedstrijden rekening mee houden. Maar als ik alles samentel, heb ik hier wel een goede wedstrijd gespeeld."