• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Greg en wereldkampioen Sagan starten in de Eneco Tour

  Van Avermaet viert zijn gouden medaille in Rio.

  Zowel Greg Van Avermaet (BMC) als wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) zal in de derde week van september de Eneco Tour rijden. Voor Van Avermaet wordt het zijn eerste race als olympisch kampioen. Sagan ziet de rittenkoers als de ideale voorbereiding voor het WK in Qatar, waar hij in oktober zijn titel verdedigt.

  Afgelopen zaterdag zorgde Greg Van Avermaet voor een stukje Belgische sportgeschiedenis door in Rio olympisch kampioen op de weg te worden. De 31-jarige Belg is ondertussen al terug in België en zal in september deelnemen aan de Eneco Tour.

  De kersverse olympische kampioen was in 2014 al eens succesvol in de rittenkoers die gereden wordt op Belgische en Nederlandse wegen. Hij won toen de vijfde rit met aankomst op de Muur van Geraardsbergen.

  Ook wereldkampioen Peter Sagan zal in september aan de start staan. De 26-jarige Slovaak verdedigt eind september zijn titel op het WK in Qatar en ziet de Eneco Tour als de ideale voorbereiding. Sagan won dit jaar al de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de groene trui in de Tour.

  De Eneco Tour begint op 19 september in Friesland en eindigt een week later op de Muur van Geraardsbergen.

  De Eneco Tour is blij met de komst van Sagan en Van Avermaet:

  Beleef hier nog eens de olympische triomftocht van Van Avermaet:

  De laatste kilometer met commentaar van Michel en José: