• home
 • video
 • pas verschenen

  Demarez: "9 op 9 is een enorme mentale boost voor de Lions"

  Straks nemen de Lions het op tegen Spanje.

  De Belgische hockeymannen strijden straks om de eerste plaats in hun groep. Eddy Demarez is onder de indruk van hun prestaties. "Iedereen is op het juiste moment in topvorm. De negen op negen is een enorme boost voor de Lions." Wat mogen we nog verwachten van het hockeytoernooi?

  "De perfecte start is mentaal een enorme boost"

  "De negen op negen is ontzettend belangrijk voor de sfeer en de mentaliteit in de groep. De twee cruciale wedstrijden, tegen Australië en Groot-Brittannië, hebben de Belgen gewonnen. De bondscoach verdient een pluim. Hij heeft gezorgd voor de cocktail die ze nodig hadden."

  "Let wel, je kan de groep winnen, maar dan heb je nog niets. De kwartfinales zullen bepalen hoe ver we kunnen komen op dit toernooi."

  "Lions maken, een beetje verrassend, een ontzettend sterke indruk"

  "De aanloop naar de Spelen was niet echt overtuigend. Vijfde op de Champions Trophy in Londen, geen enkele match gewonnen op de Ergo Masters. Maar dan begon het toernooi. Hopelijk kunnen ze dit niveau het hele toernooi aanhouden."

  "Elke wedstrijd maken andere spelers het verschil"

  Wie is de uitblinker bij de Red Lions? "Elke wedstrijd zijn er andere uitblinkers. Dat is verheugend. Dat wil zeggen dat het hele team scherp staat. Iedereen is op het juiste moment in vorm."

  "Er moet een beslissing komen over Tom Boon"

  Komt Tom Boon dit toernooi nog in actie? "De staf zegt van wel. Hij zou vrijdag of in de kwartfinales weer fit zijn, maar hij heeft geen ritme. De knoop moet toch stilaan doorgehakt worden. Ik denk niet dat de coach nog langer kan wachten."

  "De andere spitsen moeten nu flink wat extra minuten spelen. Dat kan je een paar wedstrijden volhouden, maar geen heel toernooi. Als hij niet kan spelen, moet De pauw of Hendrickx aan de kern worden toegevoegd. Je kan niet met vijftien jongens blijven spelen."

  "Australië en Groot-Brittannië zijn grote ontgoocheling"

  De tegenstander van de Belgen straks is Spanje, de grote verrassing van het olympische toernooi. "Eigenlijk was Spanje al sinds Peking op zijn retour. Door de economische crisis was er geen geld voor bijvoorbeeld stages, maar er is wel nog altijd talent. Dat komt nu verrassend genoeg bovendrijven."

  "De grote ontgoocheling is voor mij Australië. Na drie matchen hebben ze nog maar drie punten. Het zou zelfs kunnen dat ze eruit gaan. Als ze derde of vierde worden, ligt Groot-Brittannië eruit. Ook al een ontgoocheling."