• home
 • video
 • pas verschenen

  Ieperrally behoort in 2017 tot het Britse rallykampioenschap

  Loix won dit jaar voor de elfde keer in zijn carrière in Ieper.

  De organisatie van de rally van Ieper is in de wolken volgend jaar onderdeel te zijn van het Britse rallykampioenschap (BRC). Marketingdirecteur van de Ieperrally Jan Huyghe: "Er zullen in 2017 rijders van internationale klasse aan de start verschijnen."

  Na een sabbatjaar in 2015, beleeft het Britse rallykampioenschap (BRC) dit jaar opnieuw een schitterend seizoen. Het pakt uit met een van de meest aantrekkelijke deelnemerslijsten van West-Europa.

  Volgend jaar verdwijnt het parcours van Ierland van het programma en trekt het BRC naar Ieper. Het bundelt de krachten met de organisatie van Ieper. Marketingdirecteur Jan Huyghe van de Ieperrally is in zijn nopjes:

  "De wedstrijden van het Brits kampioenschap hebben een prachtig startveld. Met oud-winnaars als Colin McRae en Richard Burns spreekt het palmares van de rally boekdelen. Ook volgend jaar zullen er rijders van internationale klasse aan de start staan."

  De komst van het Britse kampioenschap betekent niet dat de rally van Ieper geen deel meer uitmaakt van de Belgische en Europese rallycompetitie.

  "De toetreding tot het BRC staat volledig los van de andere competities waar we met onze rally een onderdeel van zijn. We zullen het parcours volgend jaar trouwens voor meer dan 50 procent wijzigen, zodat iedereen met gelijke kansen aan de start komt."

  De rally van Ieper vindt in 2017 plaats op 23 en 24 juni. Dit jaar won Freddy Loix al zijn vierde titel op rij, goed voor zijn elfde eindzege in totaal. Een absoluut record.

  De kalender van het Britse rallykampioenschap in 2017:

  1. 4-5 maart: Mid-Wales Stages, Newtown
  2. 29-30 april:  Pirelli Carlisle Rally, Carlisle
  3. 20 mei: RSAC Scottish Rally, Dumfries
  4. 23-24 juni: Ypres Rally, Ypres, Belgium
  5. 15-16 juli: Nicky Grist Stages, Builth Wells
  6. 18-19 augustus: Ulster Rally, Derry/Londonderry
  7. 14-16 september: Rally Isle of Man, Douglas

  Tweets: