• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-rijder Haryanto is stoeltje bij Manor Racing kwijt aan Ocon

  Haryanto wordt bij Manor Racing een plaats achteruit geschoven.

  Door aanhoudende slechte resultaten en een gebrek aan sponsorgeld moet de Indonesiër Rio Haryanto bij Manor Racing plaats ruimen voor Esteban Ocon. De 19-jarige Fransman mag voor de Britse renstal de laatste negen F1-races van het seizoen afwerken. Haryanto blijft wel reserverijder bij Manor Racing.

  F1-rijder Pascal Wehrlein kreeg met Rio Haryanto begin dit jaar bij Manor Racing gezelschap van de eerste Indonesiër in de Formule 1.

  De 23-jarige Haryanto had zich met veel geld bij het Britse team ingekocht voor de eerste seizoenshelft. Maar door de tegenvallende resultaten zagen zijn sponsors het niet zitten hem ook voor het tweede deel van het kampioenschap te ondersteunen. Daarvoor zou een bedrag van om en bij de 15 miljoen euro nodig zijn. Hij wordt daarom vervangen door Esteban Ocon.

  Ocon leerde het vak bij de opleidingsteams van Lotus en Mercedes en mocht vanaf dit jaar als reserverijder aantreden bij Renault. De jonge Fransman zal voor het eerst zijn opwachting maken in een bolide van Manor Racing tijdens de GP van België.

  Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne werd genoemd als een mogelijke vervanger voor Haryanto, maar uiteindelijk koos Manor Racing toch voor de jonge Fransman.

  Ocon: "Blij dat ik kan debuteren in Spa"

  Esteban Ocon maakt op het circuit van Spa zijn F1-debuut en is daar ontzettend blij mee. "Spa is na het parcours in mijn thuisland het circuit waar ik het meest naar uitkijk. Ik ben klaar om een stap hogerop te zetten."

  "Dankzij de ervaring die ik opdeed bij Mercedes en Lotus ben ik klaar voor deze uitdaging. Ik wil Manor Racing bedanken voor de kans die ze mij geven en zal proberen deze met beide handen te grijpen. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken."

  Tweets: