• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen slaapplaats gevonden in Rio? Probeer eens een rendez-voushotel!

  De kamers zullen een metamorfose ondergaan.

  In Rio de Janeiro is een opvallende maatregel getroffen om meer mensen onderdak te kunnen bieden tijdens de Olympische Spelen. In de Braziliaanse stad zullen tijdens de Spelen ook de kamers van rendez-voushotels beschikbaar worden gesteld voor de fans.

  Zo'n 500.000 buitenlanders zullen naar schatting de verplaatsing maken naar Rio om de Olympische Spelen bij te wonen. De opvangcapaciteit in de Braziliaanse stad is sinds 2009 verdubbeld, maar nog steeds onvoldoende om al die fans een slaapplaats te bieden.

  "Door de rendez-voushotels open te stellen, zullen er 5.000 extra kamers beschikbaar zijn", zegt Antonio Cerqueira, de vicevoorzitter van de vereniging van rendez-voushotels in Rio. "Bovendien zijn de kamers in onze hotels tot zeventig procent goedkoper dan in sommige andere hotels."

  De extra slaapplaatsen zullen wel een metamorfose ondergaan vooraleer de eerste fans er hun intrek nemen. "De ronde bedden worden bijvoorbeeld vervangen door normale exemplaren en de spiegels zullen van de plafonds worden gehaald", aldus Cerqueira.

  "Blijven steken op 56.500 kamers"

  "Ons doel was om aantal hotelkamers in Rio op te trekken van 30.000 naar 62.000", zegt Alfredo Lopes, de voorzitter van de vereniging van Braziliaanse hotels. "Maar door de crisis zijn we blijven steken op 56.500 kamers en daarom moeten we een beroep doen op extra beschikbare slaapplaatsen."