Ga naar de inhoud

Russische topzwemster Jefimova mag toch naar Rio

 di 12 juli 2016 21:29
Joelia Jefimova is de wereldkampioene 100 meter schoolslag.
De internationale zwemfederatie FINA heeft de dopingbeschuldigingen aan het adres van de Russin Joelia Jefimova ingetrokken. Dat meldde haar advocaat aan het Russische persagentschap TASS.

Joelia Jefimova werd in maart voorlopig geschorst nadat ze betrapt was op het gebruik van meldonium, een medicijn dat sinds januari van dit jaar op de verboden lijst. Die schorsing is volgens haar advocaat nu afgelopen.

"We hebben een officieel bericht ontvangen van de FINA. Daarin staat dat alle aanklachten worden ingetrokken", klinkt het. "Ze is vrij om in competitie aan te treden. Er volgt geen sanctie."

Sergej Kolmogorov, hoofdcoach van het Russische zwemteam, verwacht Jefimova op 1 augustus in Brazilië: "Momenteel traint ze volgens een individueel schema."

Jefimova won vorig jaar voor eigen publiek de 100 meter schoolslag op het WK in Kazan. Op de Spelen van Londen zwom ze naar brons op de 200 schoolslag. Tussendoor werd Jefimova betrapt op het gebruik van het verboden steroïde DHEA. Ze mocht 16 maanden geen competities zwemmen.