• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch zwemkampioen Park mag van TAS toch naar de Spelen

  Park mag dan toch in het water duiken in Rio.

  De Zuid-Koreaanse zwemmer Park Tae-hwan heeft toestemming gekregen om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio. Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) en het Olympisch Comité van Zuid-Korea (KOC) hebben daarvoor het licht op groen gezet. De olympische zwemkampioen van 2008 testte in 2014 positief op testosteron en werd daarvoor anderhalf jaar geschorst.

  De 26-jarige Park ging bij het TAS in beroep tegen een beslissing van het KOC. Die instantie had beslist om de viervoudige olympische medaillewinnaar na zijn initiële schorsing van anderhalf jaar niet te selecteren voor de Spelen in Rio. Het KOC verbiedt immers dat dopingzondaars hun land vertegenwoordigen tot drie jaar na de einddatum van hun straf.

  Park tekende beroep aan tegen die beslissing en hij kreeg ook gelijk van het TAS. Het KOC deelde later op de dag dan ook mee dat Park, die in 2008 de allereerste olympische zwemkampioen van zijn land werd, toch mag deelnemen aan de Spelen.

  "We hebben vernomen dat het TAS de schorsing van Park heeft opgeheven. Hij kan dus deelnemen in Rio", zegt Park Dong-hee, een afgevaardigde van het KOC.