• home
 • video
 • pas verschenen

  Kimi Räikkönen blijft een jaar langer bij Ferrari

  Kimi Räikkönen in zijn Ferrari-bolide.

  Formule 1-rijder Kimi Räikkönen rijdt ook volgend jaar voor Ferrari. De 36-jarige Fin sleepte dit seizoen al twee podiumplaatsen uit de brand en ziet die goede prestaties nu dus beloond worden met een contractverlenging. Räikkönen zal dus opnieuw te bewonderen zijn aan de zijde van Sebastian Vettel.

  Kimi Räikkönen is aan een goed seizoen bezig. Met twee podiumplaatsen op de Grote Prijzen van Rusland en Oostenrijk staat hij voorlopig vierde in de WK-stand met nog twaalf races voor de boeg. Die goede prestaties worden door Ferrari beloond met een contractverlenging van een jaar.

  Na een korte passage bij Lotus, waarvoor hij in 2013 zijn laatste overwinning mocht vieren, keerde hij in 2014 terug naar Ferrari. Voor Räikkönen is het al zijn tweede periode bij het Italiaanse team. In 2007 bezorgde hij Ferrari zijn laatste wereldtitel.

  Dit weekend trekt het F1-circus naar Groot-Brittannië. De race op het circuit van Silverstone wordt voor de Fin al de honderdste wedstrijd in dienst van het Italiaanse team.