• home
 • video
 • pas verschenen

  Vikinghelden van IJsland krijgen waanzinnige intrede in Reykjavik, uiteraard met handgeklap

  Het handgeklap van tienduizenden fans was opnieuw indrukwekkend.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De spelers van IJsland zijn bij hun thuiskomst in de hoofdstad Reykjavik als ware helden ontvangen. Tienduizenden fans stonden de ploeg op te wachten. Uiteraard kon het ondertussen befaamde handgeklap van de Vikings niet ontbreken.

  We waren al iets gewoon van de IJslanders, maar toch was de thuiskomst van de spelers van het EK indrukwekkend te noemen. De fans stonden met tienduizenden in de straten van Reykjavik, terwijl de spelers met een open bus werden rondgereden.

  Op een podium werden de spelers en bondscoach Lars Lagerbäck, allemaal netjes in maatpak, geëerd. Daarna volgde een indrukwekkend handgeklap, zoals de fans eerder al deden samen met de spelers na elke wedstrijd in Frankrijk.

  Dat de spelers als helden ontvangen werden, was geen verrassing. Voor IJsland was het EK een eerste groot toernooi, om dan meteen de kwartfinales te bereiken en te winnen van een voetbalgrootmacht als Engeland.

  Het handgeklap van spelers en tienduizenden fans:

  Video player inladen ...