• home
 • video
 • pas verschenen

  Australische Campbell verbetert WR 100m vrij uit 2009

  Cate Campbell (23) deed één honderdste beter dan de Duitse Britta Steffen.

  Cate Campbell heeft op een meeting in Brisbane een wereldrecord gezwommen op de 100m vrije slag. Met 52"06 deed de Australische wereldkampioen van 2013 één honderdste af van de tijd van de Duitse Britta Steffen uit 2009.

  Steffen zwom haar chrono op 31 juli 2009 in Rome in een tijdperk toen er nog met de "snelle" polyurethaanpakken gezwommen mocht worden.

  Met deze toptijd stuurt de 24-jarige Campbell, die haar persoonlijke record van 52"33 een pak scherper stelde, een serieuze waarschuwing naar haar concurrentes in Rio in augustus.

  "Ik kan het niet geloven", reageerde Campbell. "Ik had dit niet verwacht. Al drie jaar vragen de mensen mij wanneer ik een wereldrecord zou zwemmen. Dat hoeft nu niet meer." De nummer 1 van de wereld, die de voorbije jaren geplaagd werd door blessures en ziekte, gaat voor het allerhoogste op de Spelen.