• home
 • video
 • pas verschenen

  Damir Skomina mag kwartfinale Rode Duivels fluiten

  Damir Skomina zag IJsland verrassend winnen van Engeland.

  De UEFA heeft Damir Skomina aangesteld om vrijdag de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Wales in goede banen te leiden. Voor de 39-jarige Sloveen is het al zijn vierde match op het EK in Frankrijk.

  Damir Skomina is geen onbekende voor de Rode Duivels. In 2010 floot hij de EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgen tegen Turkije (3-2). Hij stuurde Vincent Kompany van het veld met een tweede gele kaart. Ook de oefeninterland tegen Ivoorkust leidde Skomina in goede banen.

  Het is ook niet zijn eerste ontmoeting met een Belgische ploeg dit jaar. Afgelopen seizoen blies hij in de Champions League onder meer de achtste finale tussen Wolfsburg en AA Gent.

  Vierde EK-duel voor Skomina:

  Skomina floot in Frankrijk al de groepswedstrijden Rusland-Slovakije (1-2), Zwitserland-Frankrijk (0-0) en de pijnlijke nederlaag van Engeland tegen IJsland (2-1). Hij wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Jure Praprotnik en Robert Vukan.