• home
 • video
 • pas verschenen

  Toronto komt langszij tegen Miami ondanks heroïsche Dragic

  Dragic, met acht hechtingen aan de mond, scoorde toch nog 20 punten.

  In de halve finales van de Eastern Conference hebben de Toronto Raptors de stand tegen de Miami Heat opnieuw gelijk getrokken: 1-1. Net als in de eerste wedstrijd kwamen er verlengingen aan te pas in Canada, maar nu konden de Raptors het wel afmaken in eigen huis: 96-92. Heat-speler Goran Dragic eiste een hoofdrol op.

  Dragic verdwijnt naar de kant met bloedende wonde...

  In de tweede wedstrijd tussen de Toronto Raptors en de Miami Heat was een opvallende rol weggelegd voor Goran Dragic, de Sloveense spelverdeler van de Heat. Na een onopzettelijke elleboog van Raptors-ster DeMar DeRozan verdween hij in het tweede kwart naar de kant met een bloedende mondwonde. De stand op dat moment: 45-35 voor de Raptors.

  ...schiet de Heat alsnog naar de verlengingen...

  Na acht hechtingen aan de mond kwam Dragic terug voor de tweede helft. Zijn terugkeer leek de Heat te inspireren en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Dragic zelf zorgde diep in het vierde kwart, en na een indrukwekkende comeback, voor de gelijkmaker: 86-86. Net als in de eerste wedstrijd moesten verlengingen beslissen over winst of verlies.

  ...maar gaat dan toch de boot in tegen de Raptors

  In "overtime" lieten de Raptors zich deze keer niet verrassen. Uitblinkers DeMarre Carroll (21 punten), DeMar DeRozan (20 punten) en Kyle Lowry (18 punten, 6 assists) waren, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, nu wel op de afspraak en stuwden de thuisploeg naar een 96-92-zege en daar kon ook Goran Dragic (20 punten, 4 rebounds, 4 assists) niets meer aan veranderen.