• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Murray: "Ben van plan Daviscup te spelen, al wordt overgang van ondergrond moeilijk"

  Murray wil zijn land ook dit jaar aan de Daviscup helpen.

  Andy Murray is bereid om enkele dagen na de Wimbledon-finale snel de overgang te maken naar gravel om zijn titel in de Daviscup te verdedigen. Servië is de tegenstander van Groot-Brittannië in juli.

  Murray had een groot aandeel in de zege van Groot-Brittannië in de Daviscup van vorig jaar, waarin België in de finale werd geklopt. Dit jaar ontmoeten Murray en co Servië in de landencompetitie. De confrontatie wordt gespeeld in Servië en zoals altijd mag het thuisland de ondergrond kiezen.

  Niet verrassend koos Servië voor gravel, wetend dat Murray vaak last heeft van de overgang van gras na gravel. Het duel wordt enkele dagen na de finale van Wimbledon gespeeld.

  Maar Murray wil zich niet laten afschrikken. "Het is zeker mijn plan om te spelen, al zal het moeilijk worden. Ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren. De volgende maanden worden heel zwaar."

  "Van ondergrond veranderen op korte tijd verhoogt de kans op blessures significant. Niet veel spelers zouden van gras naar gravel overschakelen in enkele dagen tijd."