• home
 • video
 • pas verschenen

  De Glasgow Rangers houden rivaal Celtic uit de Schotse bekerfinale

  Dolle vreugde bij de Rangers.

  De halve finale in de Schotse FA Cup tussen de Rangers en Celtic is op een penaltyreeks uitgedraaid. De Rangers toonden zich daarin de beste en mogen derhalve naar de finale.

  Hampden Park zat afgeladen vol voor de derby tussen de vijanden uit Glasgow. De Rangers, die zich onlangs na vier jaar afwezigheid verzekerden van een terugkeer naar de eerste klasse, en Celtic hielden elkaar in de reguliere speeltijd in evenwicht: 2-2.

  Veteraan van vele oorlogen Kenny Miller (36), 1 van de 5 spelers die na de Tweede Wereldoorlog voor beide clubs uit Glasgow speelden, bracht de Rangers na slap verdedigen van Celtic op voorsprong.

  Net na de koffie trof Erik Sviatchenko raak met een krachtige kopbal en was er weer evenwicht, 1-1 en verlengingen. In die twee keer 15 minuten kwamen de Rangers opnieuw voor: met een schot vanaf 30 meter zette McKay de 1-2 op het bord. Tien minuten later scoorde Rogic de 2-2, daar bleef het bij in 120 minuten.

  Strafschoppen moesten de knoop doorhakken en daarin haalden de Rangers het met 5-4. In de finale op 21 mei in hetzelfde Hampden Park wacht Hibernian, ook een tweedeklasser.

  Tweets:

  Foto's: