• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Alonso rijdt de GP van China, Vandoorne dus niet

  Fernando Alonso is er weer klaar voor.

  Fernando Alonso heeft groen licht gekregen om aan de start te komen van de Grote Prijs van China komend weekend. Daardoor moet onze 24-jarige landgenoot Stoffel Vandoorne, die Alonso in de vorige race verving, een stapje terugzetten.

  Alonso brak in de eerste Grote Prijs van het seizoen in Australië enkele ribben en liep het gevaar op een klaplong tijdens het racen. 

  De Spanjaard had gisteren wel weer de toestemming gekregen om tijdens de vrije trainingen achter het stuur van zijn McLaren te kruipen, op voorwaarde dat hij zich daarna opnieuw medisch zou laten keuren.

  Dat is intussen gebeurd, met goed gevolg voor de tweevoudige wereldkampioen. De dokters hebben het licht voor zijn deelname op groen gezet. Alonso is wel opgedragen om zijn auto meteen aan de kant te zetten zodra hij tijdens de wedstrijd iets abnormaals zou gewaarworden.

  Dat betekent dat reserverijder Stoffel Vandoorne, die Alonso twee weken geleden verving in Bahrein en daar het eerste WK-punt voor zijn team sprokkelde, opnieuw een stapje achteruit moet zetten en voorlopig dus op één Grote Prijs blijft staan.

  Tweets: