• home
 • video
 • pas verschenen

  Benzema: "Ik zal niet geselecteerd worden voor het EK"

  Benzema krijgt geen plaats in de Franse kern.

  De kogel is door de kerk: Frankrijk rekent op het komende EK niet op Karim Benzema. Dat heeft de aanvaller zelf laten weten op Twitter. Benzema zal er op het EK niet bij zijn voor zijn rol in een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena.

  De Franse nationale ploeg werd in november vorig jaar opgeschrikt door een vermeende afpersingszaak rond een sekstape van international Mathieu Valbuena (Lyon).

  Ook de naam van Real Madrid-aanvaller Karim Benzema werd genoemd in het dossier. Benzema kreeg uiteindelijk zelfs een contactverbod, waardoor het duo niet samen mocht spelen bij de nationale ploeg.

  Het contactverbod werd een maand geleden ongedaan gemaakt, maar Benzema moet dus niet hopen op een terugkeer bij de Franse ploeg op het EK.

  De Franse voetbalbond heeft het dossier kunnen inkijken, maar kan geen uitsluitsel geven over de rol van Benzema in de zaak. "Er is op juridisch vlak evenwel geen obstakel meer voor een selectie bij de nationale ploeg", klinkt het.

  Maar zover komt het dus niet. "Een selectie wordt niet alleen bepaald door de sportieve prestaties. We houden ook rekening met onder meer de capaciteiten van een speler om in een groep te functioneren. Bondscoach Deschamps en bondsvoorzitter Le Graët roepen Benzema dan ook niet op voor het EK."

  De boodschap van Karim Benzema op Twitter: