• home
 • video
 • pas verschenen

  Siasia begint aan tweede ambtstermijn bij Nigeria

  Siasia was in 2010 en 2011 ook al eens bondscoach in Nigeria.

  Samson Siasia, ex-spits van Lokeren, gaat opnieuw aan de slag als Nigeriaans bondscoach. De 48-jarige trainer volgt Sunday Oliseh op, die eerder deze week opstapte.

  Sunday Oliseh liet eerder deze week op Twitter weten niet langer in zee te willen gaan met de Nigeriaanse voetbalbond "door een gebrek aan vertrouwen, het uitblijven van betalingen en contractbreuk." De bondscoach kon ook geen schitterende resultaten voorleggen.

  De Nigeriaanse bond wachtte niet lang om een opvolger aan te duiden: Samson Siasia. De ex-Lokeren-spits (van 1987 tot 1993) is geen onbekende bij de Nigeriaanse selectie, ook tussen 2010 en 2011 was hij bondscoach. Toen werd hij ontslagen nadat hij er niet in slaagde zich met Nigeria te plaatsen voor de Afrika Cup.

  Leuk detail: Oliseh en Siasia speelden nog samen bij de Nigeriaanse ploeg. Ze wonnen in 1994 zelfs samen de Afrika Cup.

  De eerstvolgende tegenstander van Nigeria is Egypte in de kwalificaties voor de Africa Cup eind maart.