• home
 • video
 • pas verschenen

  Sasja viert kwalificatie, maar ziet sterspeler uitvallen

  Kevin Jacobs tweet: "Operatie geslaagd".

  Sasja heeft een prijs moeten betalen voor de Europese kwalificatie. Sterspeler Kevin Jacobs raakte in de slotfase geblesseerd aan zijn elleboog. "Het is een anticlimax, maar de kwalificatie voor de kwartfinales verdringt de ontgoocheling", zegt Jacobs.

  Sasja plaatste zich gisteren voor de kwartfinales van de Challenge Cup dankzij een gelijkspel (22-22) tegen Poseidon Loutrakiou uit Griekenland. Kevin Jacobs had met acht goals een groot aandeel in de kwalificatie.

  Maar in de absolute slotfase kwam hij ongelukkig neer. "Ik scoor de 21-22 op de rebound na een strafworp en val op mijn elleboog. Ik voelde meteen dat het ernstig was", zegt Jacobs.

  "De elleboog was uit de kom, de pijn was niet te harden. In het ziekenhuis is onder narcose mijn elleboog opnieuw in de kom gezet."

  "Het is een anticlimax na een sportief succes, maar de kwalificatie verdringt de ontgoocheling. Later op de week moet verder onderzoek uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Als de ligamenten niet geraakt zijn, kan ik snel de draad opnieuw oppikken."

  "Het uitvallen van Kevin Jacobs is een opdoffer voor mijn jonge ploeg", zegt Alex Jacobs, coach van Sasja en vader van Kevin Jacobs. 'Ik hoop dat Kevins revalidatie goed verloopt maar we zullen het toch een tijdje zonder hem moeten doen."