• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt en Dockx zijn aangereden: "Hopelijk geen breuken" (update)

  De Gendt postte een foto van zichzelf op Instagram.

  Lotto Soudal-renners Thomas De Gendt en Gert Dockx zijn op stage in Spanje gegrepen door een auto en naar het ziekenhuis gebracht. "Ze hebben geen levensbedreigende verwondingen. Ze worden binnenkort in België voort onderzocht", klinkt het. "Het had allemaal veel erger kunnen zijn", beamen ze.

  Thomas De Gendt en Gert Dockx (kleine foto) huurden samen een appartement in Calpe (Spanje). Ze verbleven er zonder begeleiding van de ploeg. Tijdens een tocht werden ze aangereden door een auto die uit een zijstraat kwam.

  Het duo werd naar het ziekenhuis gebracht en daar werden gelukkig geen levensbedreigende verwondingen vastgesteld.

  Op de site van Lotto-Soudal doen ze hun relaas. "Thomas fietste links naast me", zegt Dockx. "We zagen een auto van rechts komen en die leek te stoppen, maar voor we het ons realiseerden werden we geraakt."

  "Mijn rechterbeen werd geraakt door de bumper. Ik kan erop steunen, maar amper stappen. Ik hoop dat ik niks gebroken heb, maar moet me nog voort laten onderzoeken", zegt Dockx.

  "Ik heb vooral een zere nek, rug, pols en vingers", voegt De Gendt toe. "Ik hoop dat ik geen ernstige breuken opliep, maar dat moet nog bekeken worden. Zonder onze helm hadden we ook zeker een hoofdblessure opgelopen."

  "We reden op de hoofdweg en de auto kwam uit een zijstraat, dus die moest stoppen. Onze fietsen zijn kapot, het had allemaal nog veel erger kunnen zijn."

  "Kevin Hulsmans, ploegleider bij Vastgoedservice, verbleef met zijn ploeg in hetzelfde hotel en bracht ons naar het ziekenhuis. We zijn hem dankbaar."

  Ploegarts: "Beter naar België overbrengen"

  Lotto-Soudal-teamarts Servaas Bingé had contact met de dokters in het Spaanse ziekenhuis. "Ze hebben geen levensbedreigende verwondingen en kunnen naar België overgebracht worden. In Spanje zijn er minder onderzoeksmogelijkheden dan hier."

  "Thomas en Gert zullen snel terug zijn in België voor meer onderzoeken. Dan pas zullen we weten hoe erg de blessures zijn en hoe lang ze out zullen zijn. Ik sluit breuken trouwens niet uit."

  Tweede ongeluk met wielerprofs in Spanje

  Het ongeluk met De Gendt en Dockx brengt meteen de herinnering aan het ernstige ongeluk van zes Giant-renners terug naar boven, ook al in de buurt van Calpe.

  Zij werden eind januari aangereden door een Britse vrouw die zich vergist had van baanvak. Het ongeluk kostte Degenkolb bijna een vinger, maar het voorjaar van de Duitser was wel gehypothekeerd.

  De Gendt op Instagram:

  Trainingsfoto van enkele dagen geleden: