• home
 • video
 • pas verschenen

  "Penalty van Barcelona? De panenka van Bostock is nog gekker"

  Barcelona haalde zondag nog eens de sloophamer boven tegen Celta Vigo. "Het was om duimen en vingers bij af te likken", vertelt Marc Degryse in Extra Time. En wat met de penaltygoal van Suarez? "Voor een doelman is het toch niet fijn", weet Peter Vandenbempt.

  "Als je met een match van Barcelona een voetbalweekendje kunt afsluiten, dan is dat geen straf", zegt Marc Degryse in Extra Time. "Lionel Messi was de hele wedstrijd weer de echte Messi, de meester."

  "De eerste helft was gelijkopgaand, maar in de tweede helft waren ze allemaal los. Celta Vigo speelde geen slechte wedstrijd, kreeg zelfs kansen op de 2-2, maar keerde met een 6-1-nederlaag naar huis."

  "Iedereen denkt dat ze weggespeeld werden, maar dat is niet waar. Ze moesten spelen tegen Messi, Suarez en Neymar. Dat is onwaarschijnlijk. Het was om duimen en vingers bij af te likken."

  Dé fase van de match was het penaltydoelpunt van Suarez, die de aflegger van Messi afrondde. "Maar hoe Messi de strafschop versiert, is nog mooier dan de penalty zelf", zegt Degryse.

  "Messi zet zijn verdediger te kijk op de achterlijn en lacht hem eigenlijk uit. Er is geen plaats meer om te dribbelen en dan vindt hij toch nog iets geniaals. En Messi kan dan vanaf de stip zijn 300e doelpunt maken, maar laat dat schieten."

  Vandenbempt: "Vernederend voor een doelman? Dat denk ik wel"

  "Fijn voor een doelman is die penaltygoal toch niet", vertelt Peter Vandenbempt over het doelpunt van Suarez. "Of het vernederend is? Dat denk ik wel. Maar het mag. Je mag ook op een bal gaan staan, maar dat vinden we ook op het randje."

  "Maar het is nog gekker als je bij een 2-3-achterstand in volle strijd voor het behoud op enkele minuten van het einde met een panenka uitpakt", verwijst Vandenbempt naar de penaltygoal van John Bostock (OHL) tegen Lokeren. "Dan heb je echt een vijs los."

  VIDEO: Extra Time over de match van Barcelona vanaf 15'32"

  VIDEO: Bostock en een panenka, een geslaagd huwelijk