• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador wil met zelfopgericht team naar Tour 2017

  Contador wil met zijn opleidingsteam schitteren in de Tour van 2017.

  Doet Alberto Contador met zijn zelfontworpen team "Fundación Contador" een gooi naar de Tourzege in 2017? "Ik blijf renner als ik in de komende Tour pech heb of als ik met mijn eigen team de Ronde van Frankrijk kan rijden., vertelt de 33-jarige Spanjaard.

  Alberto Contador kondigde de voorbije jaren al meerdere keren aan dat hij zijn wielercarrière niet lang meer zal rekken. Oleg Tinkov besliste twee maanden geleden dat hij zich met Tinkoff Bank terugtrekt uit het wielerpeloton aan het einde van het seizoen. En dat heeft Contador aan het denken gezet.

  "Er zijn twee zaken die mijn wielerpensioen kunnen uitstellen", vertelt Contador aan de Spaanse sportkrant AS. "Als ik in de komende Tour pech zou hebben, wil ik nog doorgaan met koersen. Ook als ik samen met mijn zelfopgerichte ploeg Fundación Contador de Tour kan rijden, blijf ik nog wat langer actief als renner."

  Fundación Contador is het opleidingsteam van "El Pistolero" dat voorlopig enkel uit beloften en junioren bestaat. "Het team moet dan in 2017 wel kunnen meestrijden op het hoogste niveau."

  "Ik wil echt dolgraag met het huidige Fundación Contador naar de Tour de France 2017. Als dat niet mogelijk is, is het geen interessante optie."

  "We hebben al contact opgenomen met verschillende sponsors en mikken op een budget van 15 miljoen euro. Voorlopig schat ik de slaagkansen van het project in op 50 procent."

  Contador weet ook al wat hij zeker niet wil doen na zijn carrière. "Manager of ploegleider worden, dat is niets voor mij. Zodra ik van de fiets stap, verdwijnt het wielrennen naar de achtergrond."

  De Jongh: "Ook Wiggins heeft zijn eigen team"

  Steven De Jongh - ploegleider bij Tinkoff-Saxo - bevestigt de droom van Contador. "Dat idee speelt al sinds eind vorig jaar bij Alberto", vertelt de Nederlander aan Sporza.

  "We willen een WorldTour-waardig team opzetten. Wiggins heeft hetzelfde voor elkaar gekregen (met Team Wiggins), maar dat is wel op een lager niveau."