• home
 • video
 • pas verschenen

  Duizenden dode vissen spoelen aan op olympische zeilsite

  In dit water vinden komende zomer de olympische zeilwedstrijden plaats.

  De voorbije dagen zijn duizenden dode vissen aangetroffen in het gebied waar komende zomer de zeilcompetities plaatsvinden op de Olympische Spelen in Rio. Volgens de Braziliaanse media spoelden de dode vissen aan op verschillende locaties in de Guanabara Bay, waar in augustus om de medailles zal worden gestreden.

  Milieudeskundigen testten de waterkwaliteit en stelden een hoge mate van vervuiling vast. Vooral een bepaalde soort sardine zou heel zwaar getroffen zijn.

  Het probleem is niet nieuw want de voorbije maanden werden al verscheidene stalen van het water in de baai onderworpen aan een kwaliteitstest en telkens werden er hoge waarden van vervuiling aangetroffen. De onderzoekers vonden onder meer virussen en giftige materialen in het water.

  Riool de Janeiro

  Heel wat olympische zeilers, onder wie Evi Van Acker, drukten reeds hun bezorgdheid uit over het probleem omdat ze vrezen ziek te worden na aanraking met het water. Ze doopten de olympische watersportsite al om tot "Riool de Janeiro".