• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse kunstschaatser scherpt wereldrecord aan

  Yuzuru Hanyu is de elegantste op ijs.

  De 21-jarige Japanse kunstrijder Yuzuru Hanyu heeft opnieuw een wereldrecord geschaatst op de korte kür. Op de Grand Prix Finale in Barcelona kreeg hij 110,95 punten, nog eens vier meer dan de recordscore van 106,33 die hij twee weken terug in Japan liet optekenen.

  De korte kür van Hanyu

  Op muziek van de Ballade N.1 van Chopin liet Yuzuru Hanyu twee fantastische viervoudige sprongen bewonderen, waarvan één in combinatie met een drievoudige.

  Twee weken terug verbeterde Yuzuru Hanyu daags na zijn wereldrecord in de korte kür ook het wereldrecord in de lange kür (216,07 punten). Uiteraard leidde dat ook tot de beste totaalscore aller tijden. Met 322,40 punten verpulverde de Japanner het vorige record, dat sinds november 2013 met 295,27 punten op naam van Chan stond.