• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerets geniet als Standard-fan: "Coachen is verleden tijd"

  Eric Gerets bewierookt Hein Vanhaezebrouck.

  In de Standard-tribunes is Eric Gerets nog te bewonderen, maar trainer zal hij nooit meer zijn. "Nu kan ik eindelijk genieten van Standard.", vertelt Gerets aan Sporza. "En Vanhaezebrouck? Hopelijk blijft hij nog even in België."

  Afgelopen zomer probeerde Standard Eric Gerets (61) het hof te maken. De succescoach ging niet in op de lokroep van zijn oudste liefde. Waarom?

  "Ik heb ervoor gekozen om over vier jaar nog altijd Standard-supporter te kunnen zijn. Ik wou niet dat ze na drie maanden bij Standard gezegd zouden hebben: "Hij was een goede trainer, maar ligt nu twee meter onder de grond"", vertelt Gerets, die drie jaar geleden een hersenbloeding had.

  "Ik voel me een beetje met pensioen en dat voelt goed. De adrenaline is er nog, maar het coachen is verleden tijd. Nu kan ik eindelijk echt supporteren voor Standard (waar hij 13 jaar speelde, red). Ik geniet ervan."

  Of Gerets ook geniet van Hein Vanhaezebrouck (winnaar van de Trofee Raymond Goethals)? "De aanpak van Vanhaezebrouck bevalt me helemaal. De manier waarop hij zijn elftal laat spelen, hoe hij zijn spelers openlijk de levieten leest..."

  "Het respect voor Vanhaezebrouck is in België alleen maar toegenomen. Hopelijk blijft hij hier nog even, maar daar vrees ik voor."

  Stille genieter Eric Gerets op de tribune in Luik