• home
 • video
 • pas verschenen

  Luypaert: "Op World League beter gespeeld dan afgelopen twee jaar"

  Luypaert in actie tijdens de World League.

  Een zilveren medaille is de buit waarmee de Belgische hockeymannen terugkeren van de World League in India. In de finale was Australië (alweer) te sterk, maar de Red Lions houden een goed gevoel over aan het toernooi.

  Net als in de groepsfase was wereldkampioen Australië in de finale net iets sterker. De nummer 1 van de wereld won met 2-1 van België. 

  "Ik denk dat we tegen een betere tegenstander hebben gespeeld", zegt Loïck Luypaert aan Sporza. "We hebben terecht verloren, denk ik."

  "Toch kunnen we het toernooi met een goed gevoel afsluiten, want we hebben beter gespeeld dan in andere toernooien de afgelopen twee jaar."

  "Bovendien hebben we tijdens het toernooi progressie gemaakt. We zijn gestart met een nederlaag tegen Australië, maar we hebben daarna stappen gezet en zo de finale gehaald. Dat is goed om te zien, want op de Spelen zal het toernooi ongeveer op dezelfde manier verlopen."

  "De bondscoach geeft ons veel vrijheid"

  De Red Lions leunen al jaren aan bij de wereldtop, maar het dubbele verlies tegen Australië bewijst wel dat de kloof met de absolute toplanden als Duitsland en Australië nog niet helemaal is gedicht.

  "In laatste drie matchen tegen Australie hebben we twee keer verloren met 1-0 en één keer met 2-1, dat toont aan dat we vooral meer kansen moeten creëren en efficiënter moeten afwerken. We moeten zowel efficiënter verdedigen als aanvallen. Topmatchen worden beslist in de twee cirkels. "

  "In de finale was Australië ook wel sterker omdat zij gisteren een rustdag hadden en wij niet. Op einde zag je dat wij helemaal leeg waren door twee matchen in twee dagen."

  De World League was het eerste grote toernooi onder de nieuwe bondscoach Shane McLeod. Hoe is dat de spelers bevallen? "Hij is een fantastische kerel. Hij geeft veel vrijheid aan de spelers en hij weet een compromis te sluiten tussen de manier waarop wij willen spelen en hij wil spelen. Ik kan momenteel alleen positief zijn over hem. Het is lang geleden dat we dit niveau gehaald hebben en het is de eerste keer op een mondiaal toernooi dat we de finale halen."