• home
 • video
 • pas verschenen

  Groep OHL-fans eist ontslag bestuur op woelige supportersvergadering

  Tientallen OHL-fans willen het bestuur weg.

  Hommeles bij OHL. Bij een supportersvergadering liep de halve zaal al leeg voor voorzitter Jimmy Houtput, "hun zondebok", het woord kon nemen. De fans willen hem weg.

  OH Leuven staat in de kelder van het klassement met Westerlo, waarmee het zaterdag bovendien de degens kruist in een degradatietopper. Tijd dus om aan hetzelfde zeel te trekken, maar het tegendeel is er momenteel waar. Het botert niet tussen fans en bestuur.

  Op een supportersvergadering werd de breuk tussen OHL en al zeker de supportersgroep OHL 2020, onderdeel van de supporterskoepel O-Hasj-El, duidelijk.

  "We hopen dat de nieuwe coach Emilio Ferrera OHL sportief een nieuw elan geeft, maar dat is ook op bestuursvlak nodig.  We geloven niet dat dit bestuur de toekomst van onze club kan verzekeren", klonk het.

  "Hoe kan het dat OHL helemaal onderin bengelt terwijl het het op 8 na grootste budget heeft van alle eersteklassers?", zei woordvoerder Sven Massart nog.

  Na het statement verliet de groep de vergadering. Het antwoord van voorzitter Jimmy Houtput wachtten ze niet af.

  De andere helft van de fans hoorde Houtput wel aan. Hij stelde dat OHL net bij de "armste drie clubs hoort als er ook rekening wordt gehouden met middelen uit transfers".

  Houtput gaf wel toe dat OHL sportief "onder de verwachtingen" blijft. "Maar ik geloof erin, ook op basis van de uitstekende prestatie bij Anderlecht onder de nieuwe coach, dat we nog veel punten zullen pakken. We zullen het behoud verzekeren en ik roep de fans op om de ploeg voluit te steunen."

  Tientallen fans verlaten de zaal