• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbauwhede wil terugkeren naar België: "Maar heb een imagoprobleem"

  Westerlo was in 2012 de laatste Belgische club van Verbauwhede.

  Na een avontuur van tweeënhalf jaar heeft doelman Glenn Verbauwhede (30) het gehad met het Zuid-Afrikaanse voetbal. Verbauwhede heeft zijn contract bij Mamelodi Sundowns verbroken en hoopt op een nieuwe kans in de Jupiler Pro League.

  Verbauwhede speelde voor Club Brugge, Kortrijk en Westerlo bijna 100 eersteklassewedstrijden in België. Toen die laatste club in 2012 degradeerde, bood Mamelodi Sundowns uit Zuid Afrika Verbauwhede een uitweg. Maar dat werd geen onverdeeld succes.

  "Zuid-Afrika is een fantastisch land. Het klimaat en de levenskwaliteit zijn geweldig", zegt Verbauwhede aan Sporza. "Deze ervaring heeft me ook anders naar het leven doen kijken en me meer volwassen gemaakt."

  "Op sportief vlak werd het helaas geen voltreffer. In België was ik nooit geblesseerd, maar hier raakte ik meteen een jaar geblesseerd. Ik herstelde volledig en werd uitgeleend aan een kleinere ploeg. Daar speelde ik zeven matchen op hoog niveau.

  "Daarna kon ik naar de Kaizer Chiefs, maar dat is een rivaal van Sundowns en dus ging de deal niet door. Ondertussen zijn we een jaar verder en de plaatsjes bezet. In onderling overleg is mijn contract ontbonden."

  "Wat ik nodig heb is een trainer type Leekens"

  Verbauwhede hoopt op een nieuwe uitdaging, liefst in België. Een belangrijk argument: "Ik ben vogelvrij en fit", prijst Verbauwhede zichzelf aan. "Ik mis wel wat trainingsintensiteit en matchritme, maar aan kwaliteiten heb ik niets ingeboet."

  "Als ik wil terugkeren naar België zal dat vooral afhangen van de trainer. Wat ik nodig heb is een trainer zoals Georges Leekens, iemand die niet naar randzaken kijkt, alleen naar wat Glenn Verbauwhede kan betekenen voor de ploeg."

  "Ik weet dat ik een imagoprobleem heb in België. Het imago van speelvogel heb ik grotendeels zelf gecreëerd, mede door mijn onervarenheid. Maar de media hebben daar ook dankbaar gebruik van gemaakt."

  Om een nieuwe kans te krijgen stelt Verbauwhede geen eisen. "Ik sta voor alles open. Ik heb bij een topclub gespeeld, bij een gezonde middenmoter en bij een degradatieploeg. Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn weg komt."

  "Ik hoorde dat Kortrijk eventueel het contract van Darren Keet niet zou verlengen. Ik zou er geen probleem mee hebben om tweede doelman bij KVK te worden. Als ik een kans krijgt, is het aan mij om hard te werken."

  Glenn Verbauwhede was ooit de beste bij "Latje trappen"

  75-jarige Erik Lambert brak het Espinosa-record van Verbauwhede: