• home
 • video
 • pas verschenen

  Goegebuer stelt teleur op WK: "Een van mijn lastige wedstrijden ooit"

  Tom Goegebuer: "Had op voorhand op meer gerekend."

  Tom Goegebuer is op het WK gewichtheffen in Houston niet verder geraakt dan 243 kg. Goegebuer had gehoopt zijn prestatie van vorig jaar (250 kg) te evenaren of te verbeteren. Goegebuer eindigt het WK zo op de 21e plaats.

  De 40-jarige Tom Goegebuer werkte zijn wedstrijd af in de C-groep. Hij trok 113 kg en stootte er 130, een eind onder zijn Belgische records (116 en 140 kg).

  "Ik heb er hard voor gevochten, maar door omstandigheden die ik zelf niet in de hand had, is dit een van mijn moeilijkste wedstrijden ooit geworden", zegt Goegebuer.

  "In het trekken waren mijn tegenstanders zwakker dan verwacht, waardoor ik veel later aan de beurt kwam dan ingeschat. Het verstoorde mijn opwarming een beetje en daardoor begon ik slecht."

  "Ik had een misser op 108 kg, corrigeerde met een gelukte 109 kg en won met mijn gelukte 113 kg alsnog het trekken in mijn groep."

  Daarna moest Goegebuer na een korte rustpauze als eerste aan de slag voor het stoten. "Ik moest me zo haasten dat ik volledig uitgeput op het podium kwam en mijn eerste twee pogingen miste."

  "Bij de derde poging kon ik wel 130 kg stoten, maar ik had op voorhand natuurlijk op meer gerekend."