• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse sportminister: "Geen optie om Euro 2016 te annuleren"

  Patrick Kanner woonde vrijdag de oefeninterland Frankrijk-Duitsland bij.

  De Franse minister van Sport Patrick Kanner heeft bij een bezoek aan het Stade de France gezegd dat het uitgesloten is dat zijn land de organisatie van het EK 2016 zal afstaan. "De sport mag in geen geval tegengehouden worden door de terreur." Gisteren had de Europese voetbalbond UEFA al meegegeven dat het EK in Frankrijk zou blijven.

  Het Stade de France was vrijdag het toneel van drie bomaanslagen, waarbij drie terroristen zichzelf opbliezen. Vier personen kwamen om, onder wie de daders. Tegelijkertijd werden elders in Parijs meer dan 120 mensen doodgeschoten op terrassen en in concertzaal Le Bataclan.

  De aanslagen van vrijdag hebben wel hun gevolgen voor het evenement volgende zomer, zegt Kanner, die vrijdag in het Stade de France aanwezig was: "De veiligheidsmaatregelen zullen maximaal zijn, maar het is geen optie om dit grote volksfeest te annuleren. Sport mag in geen enkel geval tegengehouden worden door terrorisme. We hoeven ook niet in paniek te slaan."

  Frankrijk zal klaar zijn: "We hebben al getoond dat we in staat zijn om onze stadions te beveiligen. We zullen al het nodige doen om die beveiliging nog op te drijven."

  Ook Jacques Lambert, hoofd van het EK-organisatiecomité, gaf al mee dat het landenkampioenschap gewoon zou moeten doorgaan.