• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool stuurt Brendan Rodgers de laan uit

  Rodgers was drie jaar coach van Liverpool.

  Liverpool heeft trainer Brendan Rodgers bedankt voor bewezen diensten. Het gelijkspel tegen stadsgenoot Everton was de druppel voor het Liverpool-bestuur. Rodgers was drie jaar coach van Liverpool. Drie Rode Duivels krijgen binnenkort een nieuwe trainer.

  Na acht speeldagen verloopt de competitie niet zoals gepland voor Liverpool. Liverpool staat pas tiende en telt al zes punten minder dan leider Manchester City. Die plaats komt niet overeen met de ambities van de ploeg van Rode Duivels Mignolet, Origi en Benteke.

  "Hoewel het een moeilijke beslissing was, geloven we dat dit besluit de beste kansen biedt op succes op het veld. Ambitie en winnen zitten ingebakken in deze club en we geloven dat een trainerswissel de beste manier is om dat te bereiken."

  "We willen Brendan Rodgers danken voor zijn significante bijdrage aan de club en voor zijn harde werk en toewijding."

  Rodgers werd in 2012 trainer van Liverpool. In zijn tweede seizoen leek hij de club naar zijn eerste titel in 25 jaar te loodsen, tot Liverpool-boegbeeld Gerrard uitschoof in een match tegen Chelsea en zo de weg open lag voor Manchester City om alsnog kampioen te worden. Vorig seizoen werd Liverpool pas zesde.

  Lang zullen de spelers van Liverpool waarschijnlijk niet moeten wachten op een nieuwe trainer. "De zoektocht naar een nieuwe manager is al bezig. We hopen hem binnenkort te kunnen aanstellen", schrijft Liverpool op zijn website.