• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kenia boven in marathon van Brussel, geen OS-limiet voor Belgen

  De drie Kenianen op het podium.

  De Keniaan Geoffrey Kipkoech heeft de marathon van Brussel gewonnen. Hij klokte na 42,195 kilometer af op 2u14'39" en haalde het voor twee van zijn landgenoten. Michael Brandenbourg was de beste Belg op een vierde plaats (2u26'07").

  Meer dan 15.000 lopers uit 66 landen stonden vanochtend onder een schitterende herfstzon aan de start van de 12e marathon van Brussel, onder hen 2.500 professionele atleten.

  Na tien kilometer zorgden vijf lopers voor een eerste afscheiding. Florent Caelen, de winnaar van vorig jaar, en Michael Brandenbourg waren de landgenoten voorin. Zij kregen het gezelschap van drie jonge Kenianen.

  De drie Afrikanen waren duidelijk een maatje te groot en bij een eerste versnelling losten de beide Belgen. Kipkoech kwam uiteindelijk solo over de finishlijn in de Anspachlaan in een tijd van 2u14'39".

  Brandenbourg kwam bijna twaalf minuten later aan in een tijd van 2u26'07". Ver boven de olympische limiettijd van 2u17'00".

  Bij de vrouwen ging de overwinning naar Soetkin Demey. Ze haalde het in een tijd van 3u05'31".

  De uitslag: