• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spanje dol op Bakkali: "Kan 1 van dé succestransfers zijn"

  Zakaria Bakkali voelt zich helemaal in zijn sas op de Spaanse velden.

  Van "enfant terrible" bij PSV tot basisspeler bij Valencia. Zakaria Bakkali komt in de Primera Division weer boven water. "Het publiek smult van zijn dribbels, snelheid en inzet", vertelt Valencia-watcher Hector Esteban aan Sporza.

  Twee jaar geleden begon de ster van Zakaria Bakkali helemaal te rijzen. De toen 17-jarige dribbelkont maakte in de Eredivisie een hattrick als jongste speler in de PSV-geschiedenis. 

  Vorig seizoen weigerde Bakkali zijn contract te verlengen in Eindhoven, waardoor hij zijn kunstjes nauwelijks nog mocht etaleren op het veld. Zijn transfer naar Valencia lijkt nu een godsgeschenk voor hem én Valencia.

  "Bakkali is momenteel een van de beste Valencia-spelers", vertelt Hector Esteban, chef sport bij de Valenciaanse krant Las Provincias. "Hij is snel, frivool en gaat altijd tot het uiterste als hij op het veld staat."

  "Met zijn knappe dribbels verovert hij ook de harten van de Valencia-fans. Ze smullen van hem. Bakkali is een echte "tribunespeler", een lust voor het oog."

  En ook in de spelersgroep ligt Bakkali goed in de markt. "Op het veld gaat hij door het vuur voor zijn ploegmakkers. Het is nog vrij vroeg in het seizoen, maar Bakkali zou wel eens een van de succesvolste transfers kunnen zijn in de Primera Division."

  "Bakkali is gemaakt voor de Spaanse competitie"

  "Bakkali is net diegene die Valencia de voorbije seizoenen miste. Met zijn vinnigheid brengt hij snelheid in het team. De aanvallende middenvelder is echt gemaakt voor de Primera Division."

  In de Champions League hoeft AA Gent onze 19-jarige landgenoot met Marokkaanse roots alvast niet te vrezen. "Valencia heeft Bakkali daar niet op de spelerslijst gezet. Hij is nog piepjong en kan zich zo enkel op de competitie focussen."

  "Op die manier kan Valencia ook gemakkelijker roteren. Waarom Bakkali nog geen volledige matchen speelt? Omdat hij conditioneel nog niet top is? Dat kan. Maar het is hier ook nog altijd warm: 30 graden. Dat is misschien geen voordeel voor hem."

  Of Valencia van plan is om Bakkali te laten gaan bij een aanlokkelijk voorstel? "Het team zal hem niet snel loslaten, want Valencia heeft een langetermijnvisie met Bakkali."

  "Ryan zal moeten knokken voor basisplek"

  Bij Valencia gaat het trouwens ook weer de goede kant op met Mathew Ryan. De ex-Club-doelman is verlost van zijn blessure en zit weer in de kern.

  "Maar hij zal enorm moeten knokken om een basisplek te veroveren," zegt Esteban. "Jaume maakte de laatste weken indruk met spectaculaire reddingen en pakte al enkele punten voor Valencia."